Nyheter

Museiföreningen Najadens Vänner

HMS Najaden har varit ett unikt museum där du kunde lär känna skeppsgossarnas historia. Här på hemsidan hittar du mycket information om Najaden och Skeppsgossarna.

Web Design

 

Dragvägen Maritima dagar 2014 Program

Lördag och söndag kl. 12.00 till 17.00

Hämta program här

Najaden sålt till Seilskuteforeningen Öst i Viken, Fredrikstad, Norge.

Trots protester från Halmstadsbor genomförde Halmstads kommun överlåtelse av Najaden till den nya Norska ägaren den 4 juli, men Najaden vill inte lämna sin plats som planerade på grund av grunt vatten i Nissan.

Avsegling blivit uppskjuten till lördag de 5 juli och under söndag kom hon till sin nya hamn ort Fredrikstad.

Efter beslut på Museiföreningen Najadens Vänner årsmötet, komma föreningen att verkar för skeppsgossekårens och Najadens minne i samförstånd med den nya ägaren.

 

Månadens bilder finns i Fotoalbum:


Båtliv 048

Halmstads fotomotiv nummer ETT är ett minne blott!

Endast det nakna, men vackra skrovet, är kvar sedan Jan Gyllenborg och Ville  Ilola med hjälp av de duktiga kranförarna Roger Levin och Pär Larsson  har plockat ner rigg och master för, som vi hoppas, ett kortvarigt  vinteride. På grund av ålderskrämpor som drabbat både Najaden och dess  Vänner var detta absolut nödvändigt för att undvika olyckor.
Kapell som skall ge det som är kvar av vårt stolta  fartyg ett bra skydd mot väder och vind är på plats i väntan på den fullständiga  renoveringen.
Ett arbetsmarknadsprojekt är nu igångsatt med Jarl Kaczmarek som arbetsledare.
Under “THE TALL SHIPS RACES” i Halmstad, 5-8 augusti 2011, Skall en Najadenutställning vara på plats där du kan kolla renoveringsarbetet.
Najaden tillhör Halmstads stadsbild sedan 1946 - alltså 65 år. Vi har fått ett  fartyg för att minnas gamla tider med alla skutor och stora segelfartyg  på Nissan.
Halmstad är inte Halmstad utan Najaden! Och vad är Sinnenas Promenad utan Najaden i full skrud!
Vykorträknade

DSC09077

Avmastningen påbörjas.

DSC09209

Gänget som avmastade Najaden

P2210341

Jarl får Najadens nycklar

P2250345

Arbetsbodar på plats

[Hem] [Om Oss] [Våra Besökare] [Nyheter] [Protokoll] [Medlemsblad] [Bilder] [Fotoalbum] [Najaden visning.] [Renovering] [Ett År av Renovering] [Najadens historia] [Skeppsgossar] [Ivan Tolgén] [Olle Sjöberg] [Halmstad kommun] [Kontakta oss] [Arkiv] [Gösta] [Enar]